Ta strona używa plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, w jaki sposób z nich korzystamy oraz jak je wyłączyć, kliknij [polityka cookies]. Aby ta informacja nie pojawiała się więcej kliknij [zgadzam się].
Ilość towarów: 0
Wartość: 0.00 PLN
Złóż zamówienie
  STRONA GŁÓWNA REGULAMINDOSTAWAZWROTY I REKLAMACJEKONTAKT
Strona główna - Miód Micelarny-Miód Micelarny 500g
Beta Cruenta Plus
Vis Vitalis Mix
Vega Mix
Ultra Viress
Vis Fruticas
Vita Micella Mix
Miód Micelarny
Leśny Przysmak

Atemfrisch
 


------------------------
Pokaż wszystkie

 

 

  Polityka prywatności
  Regulamin
  Dostawa
  Zwroty i reklamacje
  Kontakt
 

Miód Micelarny 500g

Producent:Guardian
Magazyn:Dostępny w małej ilości
Kategoria:Miód Micelarny

Cena: 80.00 PLN



 
 
 
Oceń towar
Poleć znajomemu
Dodaj do listy życzeń
 
Nowość
 
 
 Opis towaru | Recenzje | Inne produkty z kategorii
 

Proponujemy państwu kolejny produkt z serii "NEW LIFE" Micelarny miód wielokwiatowy posiada szerokie zastosowanie. Może być stosowany:

  • w codziennym użytku (jako napój chłodzący, na ciepło, słodzik do herbaty, kawy, mleka)
  • w medycynie naturalnej (leczenie przeziębień, alergii, anemii)
  • w kosmetyce (kąpiele miodowe, maseczki miodowe)
  • w kuchni (marynata, dodatek do potraw i deserów).

Właściwości miodu
Miód był i jest wysoce cenionym środkiem leczniczym.
Już w starożytności człowiek odkrył lecznicze i smakowe walory miodu i zaczął stosować go zarówno w kuchni, jak i w medycynie. Ojciec współczesnej medycyny Hipokrates, leczył miodem rany i zalecał go w chorobach wątroby, w stanach gorączkowych i jako środek na wzmocnienie organizmu. Od najdawniejszych czasów leczono miodem choroby oczu i serca. Obecnie prawie każdy wie, że gdy chwyta przeziębienie, warto wypić gorącą herbatę z miodem.

Miód jest jednym z najczęściej wykorzystywanych przez człowieka naturalnych produktów węglowodanowych. W zależności od pochodzenia, zawiera 27-34% glukozy, 38-41% fruktozy i 2-3% sacharozy. Występują w nim związki żelaza, manganu, chloru, miedzi, fluoru, niklu, siarki, fosforu, potasu, sodu, boru, wapnia, magnezu, krzemu oraz śladowe ilości witamin.

Jest wprost nieocenionym lekiem na przeziębienia, chrypkę czy zapalenie gardła. W miodzie rozrabia się inne leki o wysokiej skuteczności stosowane na kaszel i ból gardła, na przykład syrop prawoślazowy.
Miód zawiera bardzo dużo naturalnych czynników stanowiących barierę dla rozwoju drobnoustrojów, dlatego wykazuje on tak duże znaczenie praktyczne. Miód wykazuje działanie antybiotyczne, a więc bakteriostatyczne lub bakteriobójcze, w odniesieniu do wielu drobnoustrojów, w tym - do bakterii i grzybów odpowiedzialnych za liczne choroby człowieka.

Miód stosowano w niedyspozycjach przewodu pokarmowego już w czasach starożytnych.
Miód ma też działanie uspokajające i zmniejsza napięcie nerwowe, dlatego stosowany jest w leczeniu nerwic i depresji. Z drugiej strony przyczynia się do odnowy sił psychicznych i sprawia, że mózg pracuje bardziej intensywnie. To efekt działania glukozy, która jest głównym paliwem dla komórek mózgu, i acetylocholiny – neurohormonu, który usprawnia przesyłanie sygnałów między komórkami nerwowymi.

Miód poprawia i normalizuję obraz morfologiczny krwi. Przyczynia się do uzupełnienia i wzrostu liczby czerwonych ciałek krwi. Leczy niedokrwistość, ujemnie wypływającą na rozwój fizyczny dzieci, hamującą wzrost ich organizmu.

Miód okazał się także skutecznym środkiem wspomagającym leczenie schorzeń wątroby i dróg żółciowych. Zwarta w nim cholina usuwa tłuszcze z wątroby i wzmaga działanie pęcherzyka żółciowego. Pomaga w terapii przewlekłego zapalenia marskości wątroby, w chorobach pęcherzyka i dróg żółciowych, przy zatruciu ołowiem i innymi metalami ciężkimi. Leczenie miodem powoduje zwiększenie przepływu żółci i lepsze opróżnianie pęcherzyka żółciowego. Rozpuszczony w zimnej wodzie i zażywany trzy razy dziennie na kwadrans przed posiłkiem zwiększa wytwarzanie kwasu solnego i pepsyny, stymulując trawienie. Zabezpiecza żołądek i dwunastnicę przed wrzodami, a jeśli występują, przyśpiesza ich gojenie się, stymulując wydzielanie ochronnego śluzu. Miód rozpuszczony w ciepłej wodzie i wypity na dwie godziny przed jedzeniem obniża kwaśność soku żołądkowego i zmniejsza podrażnienie śluzówki. Stężony roztwór miodu hamuje wydzielanie soków trawiennych w jelitach i ich perystaltykę – działa przeciwbiegunkowo.

Skład:
Miód wielokwiatowy, maltodekstryna

Dawkowanie:
Według potrzeb

Przeciwwskazania:
Alergia na wymienione składniki

Źródła:
T.Kokocińska, Miód, Złoty cud natury,Warszawa 2009, strony 7,67,68,69.
B. Kędzia, E. Hołderna-Kędzia, „Miód skład i właściwości biologiczne”, Warszawa 2008, str.287

Powyższe informacje mają charakter edukacyjny i nie stanowią porady medycznej.



 
TetroBreath - Nieświeży oddech - Świeży oddech - TetroBreath
Oprogramowanie sklepu: Sklepna5.pl